fbpx

Najava edukacija za mlade kandidate Koalicije za Mostar 2020

Gradska organizacija Asocijacije mladih SDA Mostar organizator je dvodnevne edukativne radionice na temu „Mladi Mostara zajedno – uspješno vođenje predizborne kampanje“. Radionica ima za cilj edukaciju i obrazovanje mladih kandidata Koalicije za Mostar 2020 (SDA, SBB, DF, SBiH, BPS – S.H.) na Lokalnim izborima 2020. godine u Mostaru, a ista će biti podijeljena u dvije sesije od kojih će svaka trajati po jedan dan. Edukacija je finansirana od strane Transkulturne psihosocijalne obrazovne fondacije TPO kroz projekat Nira.

Prva sesija će biti održana 28. oktobra 2020. godine i podrazumijevat će obuku mladih kandidata na temu javnog nastupa i govorništva, a predavač na ovoj sesiji će biti van.prof.dr. Seid Masnica, producent BHRT-a.

Druga sesija će biti održana 29. oktobra i obuhvatat će radionicu i predavanje na temu kreiranja uspješne kampanje i komunikacije u vrijeme pandemije Covid 19, a predavač će biti Haris Šabanović, predsjednik AM SDA BiH. Drugi dio ove sesije obuhvatit će proces unaprijeđenja komunikacije i nastupa na društvenim mrežama, a predavač će biti Edis Nezirić, direktor Arethero digital marketing agencije.

„Planirali smo da edukacija traje dva dana, prije svega zbog činjenice da je za svakog političkog aktera javni nastup jedan od ključnih segmenata za realizaciju uspješne predizborne kampanje, kao i komunikacija na društvenim mrežama koje predstavljaju platformu za plasiranje različitih političkih poruka u predizbornom periodu. Također, posebnu pažnju smo posvetili procesu komuniciranja u vremenu pandemije zbog koje će ova predizborna kampanja zahtijevati poseban pristup“ ističe Harun Kurtović, predsjednik AM SDA Mostar i organizator edukacije.