fbpx
Park Brankovac 3

Uskoro novi park u MZ Brankovac

Na inicijativu predstavnika mjesne zajednice Brankovac, započeta je akcija uređivanja parka na Glavnoj ulici, prekoputa Šahovskog kluba Mostar.

Izvođač radova na uređenju i rekonstrukciji novog parka je JP Komunalno, dok su finansijska sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena iz Budžeta Grada Mostara.

Kako ističu iz mjesne zajednice Brankovac, novi park će biti obogaćen sadržajima za sve generacije, te će isti dati značajan doprinos estetskom uređenju ovog dijela grada.

– Smatram da je potrebno istaći da će sadržaj novog parka biti bogat i raznolik. Između ostalog činit će ga igralište, u okviru kojeg će biti postavljene klackalice, ljuljačke i tobogani, kao i novi set košara za sortiranje otpada. Također, park će krasiti kutak za najmlađe naraštaje koji će biti popunjen različitim sadržajem za djecu, navodi predstavnik mjesne zajednice Brankovac Samir Sejdihović.

Prema njegovim riječima, detalj koji će posebno ukrasiti park je historijski kutak o državnosti i historiji Bosne i Hercegovine u periodu od vremena Kulina Bana, pa do danas, sa posebnim osvrtom na period agresije na Mostar i Bosnu i Hercegovinu.

Predviđa se da će radovi na realizaciji projekta biti završeni do Nove godine.

Izvor: starmo.ba