fbpx

Melika Mahmutbegović u posjeti predstavnicima Koalicije za Mostar 2020

Opća situacija u Mostaru, a posebno stanje u vezi sa pandemijom virusa korona, bile su glavne teme radne posjete, koju je u srijedu ovom gradu upriličila potpredsjednica Federacije BiH, Melika Mahmutbegović.

Potpredsjednica Mahmutbegović, koja je inače po zanimanju doktor medicine, u sklopu radne posjete središtu Hercegovine, sastala se u velikoj sali Centra za kulturu Mostar, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, sa predstavnicima “Koalicije za Mostar 2020.”, na čelu sa nosiocem liste te Koalicije za predstojeće lokalne izbore, dr Zlatkom Guzinom. Podsjećanja radi, navedenu koaliciju čine SDA, SBB, SBIH, DF i BPS.

U izjavi medijima, potpredsjednica Federacije BiH, Melika Mahmutbegović istakla je kako je posjetom Mostaru pored ostalog željela dati podršku “Koaliciji za Mostar 2020.” i pozdraviti zajedničko djelovanje svih političkih subjekata, koji su stavili Mostar iznad političkih partija, “jer je Mostar iznad svake politike”.

sdamostar-melika-mahmutbegović-2
Melika Mahmutbegović, potpredsjednica FBiH

“Ono što mene ohrabruje i ono što me razveseljuje jeste činjenica da postoji jedan dogovor, zasnovan na ‘Platformi za Mostar’, političkih stranaka, koji je pun međusobnog poštovanja, povjerenja, gdje je primat stavljen na Mostar, kao grad koji bi trebao da bude zajednički grad svih njegovih građana, koji će uživati jednaka prava u svakom dijelu Grada Mostara”, kazala je uz ostalo potpredsjednica Mahmutbegović.

Ona je istakla kako je “Mostar Bosna i Hercegovina u malom”, multietnički grad koji bi trebao oslikavati cijelu BiH.

Direktor Kantonalne bolnice Mostar i nosilac liste ‘Koalicije za Mostar 2020.’, dr Zlatko Guzin, naglasio je kako niko od predstavnika stranaka članica Koalicije ni u jednom trenutku nije ni pokušao eksponirati neke svoje posebne interese.

sdamostar-zlatko-guzin-1
Zlatko Guzin, nosilac liste Koalicije za Mostar 2020

“Definitivno se ovdje radi o jednoj koaliciji koja će, po mom dubokom uvjerenju, biti koalicija za pobjedu u Mostaru i to bez ikakvog politikantstva, nego s ciljem dobrobiti svih građana i građanki Mostara”, dodao je dr Guzin.

Inače, potpredsjednica FBIH, dr Melika Mahmutbegović istakla je i kako je dr Zlatko Guzin “idealna osoba koja može predstavljati sve građane Mostara”, te je dodala da je budućnost Mostara “upravo u odabiru gospodina Guzina, da ih predstavlja u budućem mandatu”.

Izvor: starMo