fbpx

O NAMA

GO SDA Mostar

„Borimo se i borit ćemo se za jedinstven Mostar u kojem će svi građani biti ravnopravni. SDA je snaga naroda. Mi smo dio vas i nikad se nećemo odvajati.”

SNAGA NARODA

Gradska organizacija SDA Mostar predstavlja najjaču probosanskhercegovačku političku partiju u Gradu Mostaru. U proteklom periodu iz izbora u izbore stalno je poboljšavao svoj izborni rezultat, jer su građani Mostara spoznali da u najtežim trenucima jedino se mogu osloniti na ljude iz SDA. Svojim konstruktivnim radom kroz Gradsko vijeće uvijek se zalagao za integracijske procese i razvoj Grada Mostara.

SDA HNK se zahvalila glasačima u kantonu

Poziv građanima da izađu na Izbore 2018. godine

Autentična politička stranka

SDA, autentična politička stranka - koja na prostoru Bosne i Hercegovine pokreće procese, a ne koči ih, koja stvara uslove i postiže rezultate, koja provodi reforme, a ne zaustavlja ih, koja traži rješenja a ne izgovore!

Potpuna ravnopravnost građana

SDA će posvetiti punu pažnju implementaciji svih presuda Suda za ljudska prava pri Vijeću Evrope kako bi se osigurala potpuna ravnopravnost građana u izbornom procesu na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Naš stav je da svaki građanin ove zemlje, na svakoj stopi njene teritorije, mora imati pravo da bira i da bude biran!

Država sa tri nivoa vlasti

SDA vidi Bosnu i Hercegovinu kao modernu evropsku demokratsku pravnu i socijalnu državu sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim – i neće podržati niti dozvoliti bilo kakve nove teritorijalne podjele na etničkim principima.

Postani član

Imate ideje koje želite podijeliti sa nama?