fbpx

SAOPŠTENJE

Predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, te potpredsjednici Alija Đulić i Alija Šunje sastali su se danas sa Ambasadorom Velike Britanije gdin. Edward Ferguson, u sklopu njegove radne posjete Mostaru.

Marić je upoznao ambasadora Fergusona o naporima i aktivnostima koje SDA ulaže u pokušaju rješavanja krize u kojoj se Grad Mostar nalazi još od 2008.godine.

U otvorenom razgovoru o aktuelnoj političkoj situaciji u Gradu Mostaru, Marić je amabasadora Fergusona upoznao o brojnim dezinformacijama i netačnim špekulacijama koje se putem određenih medija plasiraju mostarskoj, ali i cijelokupnoj Bosansko-hercegovačkoj javnosti o budućem uređenju Grada Mostara.

Prezentirajući sa kakvim je polaznim osnovama GO SDA Mostar ušao u pregovore o rješavanju budućeg uređenja grada, Marić je detaljno upoznao ambasadora Fergusona o prijedlogu SDA Mostar koji se zasniva na principima jedinstvenog grada  sa zaštitom prava svih građana koji žive u njemu.

Ambasador Ferguson je nakon razgovora sa predsjednikom i potpredsjednicima GO SDA Mostar konstatovao kako prijedlog SDA nije adekvatno i dovoljno prezentiran javnosti, navodeći kako je i on sam imao pogrešan dojam o prijedlog SDA za buduće uređenje grada.

Predstavnici GO SDA Mostar su od Ambasadora Velike Britanije zatražili da podrži ovaj prijedlog na PIC-u, uz napomenu kako je SDA Mostar čvrstog stajališta da se izbori u Mostaru moraju održati 2016 godine.
Gradski odbor SDA Mostar

Komentariši