fbpx

U jedinstvu je SNAGA

Predsjedništvo SDA, na danas održanoj sjednici, pozdravilo je aktivnosti Predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića na svakodnevnom rješavanju pitanja vezanih za otklanjanje štetnih posljedica elementarnih nepogoda.

Predsjedništvo Stranke je izrazilo nezadovoljstvo brzinom reakcije drugih nadležnih institucija (Vijeća ministara i entitetskih vlada) na potrebe ugroženog stanovništva.

SDA traži od Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada da i te institucije intenziviraju aktivnosti i ulože dodatne napore koji vode bržem oporavku i sanaciji šteta.

UVJERENI SMO U IZBORNU POBJEDU

Predsjedništvo Stranke usvojilo je Informaciju Glavnog operativnog izbornog štaba o pripremama za Opće izbore u BiH 2014. godine.

Usvojena je Izborna platforma, te je konstatovano da se predizborne aktivnosti odvijaju planiranom dinamikom.

Politički ciljevi Stranke su, između ostalog, zapošljavanje i ekonomski razvoj, jačanje države i deblokada njenog evropskog i NATO puta.Da bismo mogli ovo uraditi potrebna nam je jaka SDA. Iskustvo nas uči da kada god je bila jaka SDA, kao što je to bilo na izborima 2002. godine, bila je jaka i Bosna i Hercegovina. Realizirane su brojne reforme i država je uspješno išla svojim evropskim i NATO putem, rasla je industrijska proizvodnja i BDP.

SDA je uvjerena u izbornu pobjedu svog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Također, uvjereni smo da će SDA biti vodeća politička snaga u Bosni i Hercegovini, jer samo sa jakom SDA, jaka je i BiH.


Komentariši