fbpx

Predstavljena izborna platforma SDA

Stranka demokratske akcije predstavila je, na danas održanoj Konvenciji u Sarajevu, Izbornu platformu za predstojeće Opće izbore u BiH.

Na Konvenciji kojoj su prisustvovali svi nositelji lista, te brojni prijatelji i simpatizeri SDA, istaknuto je da je na listama SDA 560 kandidata, te da su liste usvojene konsenzusom, čime je pokazano jedinstvo unutar Stanke, koje naši birači prepoznaju i cijene.

SDA je napravila temeljitu platformu koja sadrži program konkretnih mjera koje ćemo provesti u naredne četiri godine, nakon što dobijemo povjerenje birača.

Današnju Konvenciju SDA svečano je otvorio dr. Halid Genjac, a Platformu predstavio Bakir Izetbegović, naš kandidat za člana Predsjedništva BiH, za kojeg smo se opredijelili zbog izvrsnih rezultata u svom mandatu.

Izetbegović je kazao da je u platformi težište na političkoj stabilizaciji, razvoju i zapošljavanju, sanaciji šteta nastalih od poplava, općoj sigurnosti građana, te evroatlanskim integracijama.

„Čast mi je, ali i odgovornost biti na čelu tima SDA. Borili smo se sa opstanak, ponos i dostojanstvo bosanskog čovjeka! Branili smo naše pravo na život, na slobodu, na ravnopravnost. SDA je uvijek bila u službi naroda i države, hrabro i dosljedno. Radili smo i uradili mnogo. Istina, bilo je i propusta. Ali jedno je neupitno. Kada god je bila jaka SDA, bila je jaka i BiH. Ali, naša borba nije završena. Danas je to borba protiv ponižavajuće nezaposlenosti, korupcije, kriminala. Borimo se za uređenu državu u kojoj vladaju pravo i red, za sigurnu budućnosr naše djece. U toj borbi potrebna nam je zrelost, iskustvo i odgovornost. Potrebno nam je jedinstvo koje će nam vratiti snagu”, istakao je Izetbegović.

Listu SDA za predstojeće izbore čini 40% žena, kao i 30% mladih i obrazovanih kadrova.

“U JEDINSTVU JE SNAGA”


Komentariši