fbpx

Centralni predizborni skup SDA za Jugoistok

Centralni preidzborni skup Stranke demokratske akcije za gradsko područje Jugoistok sinoć je održan na igralištu u Blagaj pred nekoliko stotina građana ovog područja. Prisustni su se mogli upoznati sa kandidatima SDA koji dolaze sa područja Grada Mostara.

Prije početka programa, obilježeno je svečano otvaranja školskog igrališta Osnovne škole Blagaj. Čast otvaranja igrališta, pripala je Jasminu Panduru, profesoru sporta i zdravlja i studentu master studija, čiji je otac poginuo 13.7.1993. godine, i Anidi Kebo, srebrenom studentu Univerziteta „Džemal Bijedić” Mostar.

Domaćin skupa je bio Općinski odbor SDA Jugoistok. U ime domaćina obratio se predsjednik ovog odbora, Emir Šemić naglasivši da je važno da se podrže kandidati koji dolaze sa ovog područja, ali i sa cijelih listi.

Građani su mogli vidjeti devetominutni film koji govori o rezultatima rada predstavnika SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti uproteklom periodu.

Nositeljica liste za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, doc. dr. Elvira Dilberović osvrnula se na značaj ovih izbora za pitanje uređenja grada Mostara, te ponovila stav SDA da Mostar mora biti jedinstven grad sa više jedinica lokalne samouprave i obaveznom rotacijom gradonačelnika.

Nosilac liste za federalni Parlament, Edin Mušić naglasio je da se osjeti snaga SDA koja će na predstojećim izborima osvojiti pobjedu i imati političku vertikalu od Predsjedništva, Vijeća ministara, federalne Vlade, te vladi kantona.

Cilj nam je osvojiti deset hiljada glasova u Mostaru čime ćemo ostvariti svoje ciljeve zacrtane u platformi, dodao je Mušić.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Salko Sokolović je rekao da se Bošnjaci moraju objediniti oko SDA, koja je politička kičma Bosne i Hecegovine. Glasajte za SDA jer samo SDA može vratiti ekonomski razvoj i pokrenuti zapošljavanja, istakao je Sokolović.

Skupu se obratio i Šemsudin Mehmedović, poslanik u državnom Parlamentu, inače predsjednik Općinskog odbora SDA Tešanj, koji je sa šest hiljada zaposlenih taj broj u posljednje vrijeme podigao na dvanaest hiljada.

Pobjedom SDA na ovim izborima poručujemo svima nema referenduma, nema trećeg entiteta, nema hrvatskog stolnog grada Mostara, kazao je Mehmedović.

Sinoćnje slike iz Blagaja pokazale su jedinstvo naroda i kandidata SDA koji su naglasili da su dobili još veću snagu koja im obećava da će ostvariti ubjedljivu pobjedu u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.


Komentariši