fbpx

Centralni skup SDA za Sjever

U naselju Vrapčići sinoć je održan centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije za gradsko područje Mostar. Pred nekoliko stotina stanovnika ovog područja predstavljeni su kandidati SDA koji dolaze sa Grada Mostara.

Prisustne je pozdravio Almir Ačkar, predsjednik Općinske organizacije SDA Sjever koji istakao važnost pobjede SDA na ovim izborima.

Nositeljica liste za Skpštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, doc. dr. Elvira Dilberović je govorila između ostalog i o uređenju grada Mostara, te ponovila stav SDA kada je uređenje ovog grada u pitanju, jedinstven Mostar sastavljen od više jedinisa lokane samouprave i rotacijom gradonačelnika.

Nosilac liste za federalni Parlament, Edin Mušić izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom mještana Vrapčića, te rekao da se osjeti pobjednička atmosfera širom Bosne i Hercegovine i da će SDA ubjedljivo pobjediti.

Očekujem da gradsko područje Sjever napravi iskorak i svoj izborni rezultat podigne na 3.000 glasova za SDA, dodao je Mušić.

Kandidatkinja za državni Parlament, Amra Džeko rekla je da se osjeti jedinstvo između kandidata i naroda i da će to donijeti dobro gradu Mostaru i državi Bosne i Hercegovini.

Prisutnima se obratio Semir Efednić, načelnik sarajevske Općine Novi Grad, koji nakon nekoliko mandata vladavine u ovoj općini SDP-a, preuzeo vlast. Inače, ova općina Grada Mostara ima najveći broj stanovnika.

Efendić je govorio snazi SDA i naglasio da samo Bakir Izetbegović može biti član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i da mu trebamo dati puno povjerenje da vodi Bosnu i Hercegovinu prema Evropskoj uniji i NATO-u.

 


Komentariši