fbpx

Gradonačelnik Mostara nastavlja rušiti pravni poredak

Nakon osporavanja Odluke o privremenom finansiranju Grada Mostara za prva tri mjeseca 2013 godine i ostavljanja budžetskih korisnika bez prihoda; ovim potezom Ljubo Bešlić se ističe kao kreator zbrke i nereda.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara je već ranije pismeno upozorio da Skupština preduzeća nije sazvana na legalan način i da će, istovremeno, sav rad Skupštine biti izvan zakonskih propisa, a akti koje je razmatrala takozvana Skupština jesu isključivo u nadležnosti Gradskog vijeća.

Obavještavamo javnost i sve uključene u političke procese u Mostaru da Javno gradsko preduzeće Mostar Parking ne može početi sa radom sve dok Gradsko vijeće Mostara ne usvoji Odluku o korištenju javnih parkirališta i visini naknade, i Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja.

Ove odluke su i u skladu sa članom 19 stav 2 Odluke o sigurnosti drumskog saobraćaja na području Mostara, u isključivoj nadležnosti Gradskog vijeća, a ne nikakvih nižih organa i skupština.

Naročito skrećemo pažnju prekobrojnim namještenicima Gradske uprave kojima se nude ugovori o radu sa pomenutim preduzećem, da je cijeli postupak nelegalan sve dok Gradsko vijeće ne donese potrebne odluke.


Komentariši