fbpx

Koalicija za Mostar 2020: Demant na izjave SDP Mostar

Povodom iznesenih informacija koje ne odgovaraju istini ispred Gradskog odbora SDP Mostar da je Program rada Gradskog vijeća donesen u režiji SDA-HDZ podsjećamo da su za Program glasali svi vijećnici uključujući i predstavnicu Kluba SDP-a.

SDP Mostar ovom prilikom nije imao niti jedan amandman na Program rada, što pokazuje njihov odnos spram rada Gradskog vijeća i odnosa prema građanima.

Da mostarski SDP ne preza od iznošenja neistina, govori činjenica da su glasali za Program rada, nisu predložili niti jedan amandman i koriste se krajnje neprihvatljivim populističkim djelovanjem. Preuzimanje populističkog djelovanja u kojem SDP stalno pokušava svoj nerad pokriti kreiranjem neistina i plašenjem građana nije dobro ni za građane koje SDP predstavlja niti za sve građane Grada Mostara.

Stavovi Koalicije za Mostar u vezi navoda o poskupljenjima vode i odvoza smeća za građane su jasni.

Menadžmenti javnih preduzeća moraju postaviti održive planove upravljanja, pristupiti inspekcijskom nadzoru nad ilegalnim priključcima vode i donijeti plan mjera za gubitke vode iz vodovodne mreže, te prvenstveno time djelovati, kako bi se spriječilo povećanje cijena vode.

Upravljanje otpadom se mora urediti na višem nivou kroz jedinstveno Komunalno preduzeće za prikupljanje otpada, podići kvalitet rada na veći nivo kao i naplatu postojeće komunalne usluge i time prevenirati eventualna povećanja.

U tom pravcu očekujemo od Gradske uprave i javnih preduzeća iz navedenih oblasti da pokrenu realizaciju donesenih Odluka Gradskog vijeća u cilju objedinjavanja javnih preduzeća.

Kolege iz SDP-a Mostar pozivamo na konstruktivno djelovanje u Gradskom vijeću, a ne na kreiranje naknadne pameti, bez aktivnog rada u Gradskom vijeću.