fbpx

Šuta za RGM: Oštrica opozicije većinom usmjerena prema nama

Predsjednik Kluba ‘Koalicije za Mostar 2020.’ u Gradskom vijeću Mostara, Adil Šuta, izjavio je kako je oštrica kritika opozicije u Mostaru velikom većinom usmjerena prema SDA, ali ne i prema HDZ-u.

Šuta je to istakao gostujući u emisiji “Intervju sedmice” na Radiju Gradska mreža (RGM) – Mostarskom radiju.

On je kazao kako je već godinama prisutna “mantra” opozicije o tome kako SDA “prodaje Mostar”.

“Vrijeme je pokazalo svih ovih godina da to apsolutno nije tačno, da ne stoji”, rekao je Šuta, navodeći kao primjer da su se u lokalnoj SDA samostalno donosile odluke, pa i u vezi sa formiranjem ‘Koalicije za Mostar 2020’, aludirajući time da je vrh stranke podržavao odluke koje su se donosile u Mostaru.

“Naši prijedlozi za izmjene Statuta i dogovor su potekli iz Mostara, doneseni i potpisani u Mostaru. Ne vidim niti jedan razlog za takve tvrdnje opozicije, osim želje da napadaju SDA i da im je uvijek kriva SDA. Njihova oštrica je većinom, 80 i više posto usmjerena prema SDA, a daleko manje prema HDZ-u” kazao je Šuta.

Prema njegovim riječima, predsjednik SDA, Bakir Izetbegović je prilikom nedavne posjete Mostaru pohvalio rad i rezultate Gradskog odbora SDA Mostar, ostvarene na lokalnim izborima. On je to kazao odgovarajući na pitanje o tome da se uporede rezultati te stranke u Mostaru i nekim drugim sredinama u BiH.

“Mi smo ostvarili značajno bolji rezultat nego u nekim drugim urbanim centrima, poput Tuzle, Sarajeva, Zenice, Bihaća i mislim da kontinuitet glasova SDA pokazao je da i nakon ovih izbora, da SDA u Gradu Mostaru, kao i 2018. godine, po broju glasova predstavlja drugu ili treću jedinicu lokalne samouprave u čitavoj BiH, po snazi”, rekao je Šuta.