fbpx

Marić: Ne možemo biti zadovoljni sigurnosnom situacijom u Mostaru

Na održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara razmatrana je informacija o stanju sigurnosti na području Grada Mostara, te su tom prilikom doneseni određeni zaključci koji će biti upućeni kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova, a za cilj imaju poboljšanje sigurnosne situacije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara i Gradske organizacije SDA Mostar, Salem Marić je istakao kako su gradski vijećnici svjesni problema u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, međutim to ne smije biti izgovor za porast kriminaliteta.

“Znamo za probleme koje imaju u MUP-u, od nedostatka komesara, manjka policijskih službenika i same administracije u MUP-u. Upoznati smo sa svime, ali ne možemo biti zadovoljni sigurnosnom situacijom u Mostaru i tako smo i rekli. Izvještaj je urađen za četiri mjeseca 2021. i ne znam kakvi će biti pokazatelji kada se uzme razdoblje od godinu dana” kazao je Marić.

Također je dodao kako mora postojati bolja saradnja između jedinica lokalne samouprave i MUP-a, te su i u tom smjeru usvojeni određeni zaključci koji će biti upućeni ka MUP-u HNK.