fbpx

Razgovor sa građanima Donje Mahale

Predsjednik Kluba vijećnika Koalicije za Mostar 2020 u Gradskom vijeću Grada Mostara i predsjednik OGP SDA Stari grad Adil Šuta, zajedno sa gradskim vijećnikom Harisom Nazdraićem, pozvao je predstavnike Gradske uprave, koji su jutros došli zajedno sa nadzornim organom projekta i izvođačem radova u Donju Mahala na tobogan za djecu.

Utvrđeno je da su radovi u toku, te da će izvođač realizirati sve stavke koje su planirane ugovorom.

Također je konstatovano da projektom i tenderskom dokumentacijom nisu obuhvaćene adekvatno sve potrebne stavke i dogovoreno je sljedeće:

Izvršavanje doprojektovanja na način da se uvaže zahtjevi građana, te ugovore radovi za navedeno.

Zbog istinitog informisanja javnosti moramo kazati da sredstva nisu oprana ili ukradena kako je bilo pokušaja obmanjivanja, te da je izvođač u obavezi da implementira sve stavke koje su predviđene ugovorom.

“Kao odgovorni Gradski vijećnici stojimo na raspolaganju za sve dobronamjerne inicijative, kritike, primjedbe i sugestije. Dogovoru oko nastavka radova, da se tobogan za djecu primjereno rekonstruiše, očisti i oplemeni dodatnim sadržajima su prisustvovali i predstavnici građana iz Donje mahale koji su se sami uvjerili u gore navedene činjenice” poslali su jasnu poruku nakon sastanka, Gradski vijećnici Šuta i Nazdraić.