fbpx

Marić: Očekujemo u roku od 30 dana imenovanja za skupštine javnih preduzeća

Tokom pauze u okviru devete sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, predsjednik Gradskog vijeća, Salem Marić je komentarisao tok sjednice, koji se posebno odnosio na izvještaje o radu javnih preduzeća za razdoblje 2012. do 2020. godine, a kojima je osnivač Grad Mostar.

“Ono što se kroz odbore i komisije GV-a, koji su radili na pripremi ove sjednice, može očekivati je da se u nekom roku od nekih 30 radnih dana riješi pitanje imenovanja vršitelja dužnosti uprava, nadzornih odbora, imenovanja punomoćnika za skupštine javnih preduzeća kako bi ovaj proces koji smo odavno počeli i riješili, te došli do novih upravljačkih struktura u javnim preduzećima” – kazao je predsjednik GV Grada Mostara Salem Marić.

Prezentaciju izvještaja o radu javnih preduzeća komentarisao je i predsjednik Kluba vijećnika Koalicije za Mostar 2020, Adil Šuta.

“Kao Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020 predložiti ćemo zaključke koji će pomoći da se u narednom periodu unaprijedi rad i poslovanje javnih preduzeća” kazao je Šuta.

Također, kada je riječ o Informaciji o kreditnim zaduženjima Grada Mostara po Odlukama mostarskog Gradskog vijeća, Salem Marić je dodao da je donesen Zaključak da gradonačelnik i predsjednik Vijeća obave razgovore s Vladom Federacije, Vijećem ministara te svjetskim finansijskim institucijama kako bi se pokušalo pomoći Gradu Mostaru u kreditnom zaduženju i preuzimanju nekih kreditnih obaveza od strane navedenih institucija