fbpx

Delegacija Grada Mostara ugostila predstavnike Općine Mamak

Danas je u vijećnici održan sastanak na kojem su učestovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić, gradonačelnik Mario Kordić, načelnik općine Mamak, Murat Kose, vijećnici općine Mamak, te predstavnici Udruženja “Bosansko-tursko prijateljstvo“ na čelu sa Orhanom Cacmakom. Sastanku su prisustovali i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi HNK, gosp. Rašid Hadžović te zastupnik u Predstavničkom domu državnog parlamenta, Edin Mušić. Sublimirali su svoje utiske sa nedavne posjete delegacije Grada Mostara i HNK Republici Turskoj.

Ponovljene su teme od interesa za Mostar o kojima se razgovaralo prilikom posjete. Teme se tiču komunalnih pitanja i mogućeg otvaranja avio-linija koje bi povezale Mostar i destinacije u Republici Turskoj. Načelnik Općine Mamak je ponudio pomoć i saradnju vezano za ove teme, u čemu su ga podržali vijećnici Mamaka i pozicije i opozicije. Izražena je nada da će prethodni i današnji kontakti ova dva grada u budućnosti prerasti u konkretnu saradnju i  pobratimske odnose.

Domaćini su upoznali goste sa situacijom u Mostaru, te o koracima nove administracije i vijeća u nastojanju da učine Mostar boljim mjestom za život.

Predsjednik Vrhovnog vijeća radio-televizije, Ebubekir Sahin je izrazio zadovoljstvo što su medijski propraćene manifestacije poput „Noći bosanskohercegovačko-turskog prijateljstva“ i što će se u budućnosti  ostvariti čvršća saradnja između Mamaka i Mostara. Ponudio je svoju pomoć za sve što je od interesa za oba grada.

Sa sastanka je upućen poziv svim zainteresovanim investitorima s područja Republike Turske da dođu u Mostar i upoznaju se sa poslovnim mogućnostima u slučaju interesovanja za investicije u Mostaru. Pri tome im je obećana pomoć gradske administracije za sve informacije.

Najavljena je i dvodnevna kulturna  manifestacija „Noć bosanskohercegovačko-turskog prijateljstva“  koja će se održati u Mostaru, te su pozvani svi građani da dođu i uživaju u programu.