fbpx

Inicijativa za počasne građane Mostara – Nelsona i Sattlera

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erica Nelsona, ambasadora SAD-a u Bosni i Hercegovini i Johanna Sattlera, šefa delegacije i specijalnog predstavnika EU u BiH, Službe za odnose s javnošću Gradskog vijeća Grada Mostara.

Odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekta na procesima jačanja demokratije u Gradu Mostaru , saradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog je jedne ovakve inicijative.

Obzirom da je Salem Marić bio direktni učesnik u postizanju Sporazuma za Mostar navodi:

„NJ.E. Eric Nelson i Johann Sattler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara.Uz značajnu saradnju sa prijateljima Mostara kakvi su oni Grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokratije, ekonomskog razvoja i unaprijeđenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja.“

Predsjednik Marić će na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća sačiniti i predložiti Odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje, navodi se u saopćenju.