fbpx

Prvi korak prema gradnji Olimpijskog bazena u Mostaru

U rebalansu budžeta na prijedlog predsjednika GV Salema Marića ispred Odbora za urbanizam i građenje, usvojen je amandman koji obezbjeđuje sredstva za glavni projekat Olimpijskog bazena u Mostaru, čime otpočinju jasni i prvi koraci za gradnju za Mostar infrastrukturnog projekta kakav je Olimpijski bazen.

Na taj način otpočinju, tvrdi se, “jasni i prvi koraci za gradnju za Mostar infrastrukturnog projekta kakav je Olimpijski bazen”. Ova budžetska stavka iznosi 120 hiljada KM.
U obrazloženju amandmana pak stoji da je Grad Mostar “iskazao interes i potrebu za izgradnjom Olimpijskog bazena u Gradu Mostaru”, ali da su na to potakli i rezultati i olimpijske norme, te medalje sa svjetskih kupova naše svjetski poznate mlade plivačice Lane Pudar”, ali i preko 300 plivačica i plivača u tri mostarska plivačka kluba.

Smatramo neophodnim obezbijediti sredstva za projektnu dokumentaciju olimpijskog bazena, kako bi mogli dobiti glavni projkat koji će pokazati projektnu cijenu kompletnog projekta, te mogućnost aplicirnaja na projekte i pozive većih nivoa vlasti, Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i međunarodnih organizacija – stoji u usvojenom amandmanu.