fbpx

Zalik je primjer urbane gradnje i planiranja

Koalicija za Mostar 2020 svoje predizborne aktivnosti nastavila je danas akcijom „Od vrata do vrata“ u naselju Zalik.

Građanima Zalika su predstavili viziju razvoja ovog naselja u narednom periodu i podsjetili na ono što je do sada urađeno.

Kandidat Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi Salem Marić istakao je da je naselje Zalik primjer urbane gradnje i planskog građenja.

„Primjeri  za to su pasarela, objekat Osnovne škole Zalik i veliki park. Sa ovakvim urbanim projektima treba nastaviti na području cijelog grada. U Zaliku je realizovano još niz projekata od životne važnosti. U naselju Gornji Zalik urađena je kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža, a radi se i put prema izletištu na Fortici. Realizovano je mnogo infrastrukturnih projekata. Naselje Zalik je već priključeno na lijevoobalni kolektor. Sve su to projekti kojima se možemo ponositi i mislim da mještani Zalika, moje komšije, nemaju razloga da budu nezadovoljni. Naravno, uvijek može bolje i više, a mi ćemo se upravo time voditi u našem narednom mandatu“, istakao je Marić.

Posebno je naglasio važnost izlaska na izbore.

„Najvažnije je da građani izađu na izbore. Ukoliko smatraju da na listi Koalicije nemaju kome dati povjerenje, neka ga daju nekom drugom, ali najvažnije je da izađu na izbore. Lično smatram da naš kandidat dr. Zlatko Guzin zaslužuje povjerenje svojih sugrađana“, naglasio je Salem Marić, kandidat Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi.

Adil Šuta, kandidat Koalicije za Gradsko područje Stari Grad, ističe da je cilj Koalicije nastaviti sa pozitivnom pričom u Zaliku.

„U Platformi smo predvidjeli da dodatno gradimo i obogatimo sadržaje u naselju Zalik. U naredne četiri godine ćemo realizovati veliki broj značajnih projekata na ovom području. Usvojit ćemo dodatne regulacione planove, posebno na lokalitetu Gornjeg Zalika. Također, završit ćemo projekat izgradnje dječijeg igrališta, a predvidjeli smo još niz projekata  koji će ovo naselje učiniti još ugodnijim mjestom za život“, istakao je Šuta.

Pozvao je sve građane Mostara da obavezno izađu na izbore i svoj glas daju onima za koje smatraju da će ih najbolje predstavljati.

„Potrebno je da svi učinimo sve za Mostar. Koalicija će, kako naš slogan kaže,  učiniti sve za Mostar, pa pozivamo i vas da to učinite“, poručio je kandidat Adil Šuta.

Članovi Koalicije su položili cvijeće na spomen-ploču, podignutu u znak sjećanja na mještane ovog naselja  ubijene na Uborku.

Zajedno sa Adinom Hasićem, predsjednikom  Udruženja porodica stradalih, prisjetili su se zločina koji su pripadnici JNA i srpskih paravojnih formacija počinili 1992. godine,  odajući   dužnu počast nevino ubijenim civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti. Nakon toga su učenjem Fatihe ispred spomen-česme  odali  počast svim šehidima, nestalim i poginulim tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992. do 1995. godine.

Preuzeto sa: Koalicija za Mostar 2020