fbpx

Građanima Mostara obećavamo predan rad, odgovornost i ozbiljnost

Akcija od vrata do vrata Koalicije za Mostar 2020 danas je provedena u prigradskom naselju Raštani. Kandidati su građane Raštana informisali o važnosti lokalnih izbora za Grad Mostar i o programu Kaolicije.

Prim. dr. Zlatko Guzin, nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Koalicije za Mostar 2020, rekao je da je cilj kampanje obići što više dijelova Mostara, informisati se o načinu života i svakodnevnim problemima.

„Cilj nam je da ljudima predočimo važnost izlaska na ove izbore kako bi izabrani vijećnici imali potpuni legitimitet. Nakon dvanaest godina građani će moći na demokratski način da biraju. Iako smo zbog pandemije limitiani brojem ljudi sa kojima možemo razgovarati, mislim da ćemo se i na ovaj način upoznati sa mnogo ljudi, uspješno predstaviti program i Koaliciju“ rekao je dr. Guzin.

„Naš zadatak je da uvjerimo ljude da će oni koje izaberu raditi u njihovom interesu u punom kapacitetu. Nećemo davati prazna obećanja za koje nismo sigurni da ćemo ih ispuniti. Građanima obećavamo predan rad, odgovornost i ozbiljnost“, istakao je nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Koalicije za Mostar 2020 prim. dr. Zlatko Guzin i naglasio da Mostarcima treba odgovorna i kompetentna vlast, koja će sve učiniti da promoviše zajednički Grad Mostar.

Enita Vejzović, kandidatkinja na gradskoj listi Koalicije za Mostar 2020 iz Gradskog područja Zapad, govorila je o važnosti izlaska na lokalne izbore u Mostaru.

„Pozivam građane da izađu na izbore 20. decembra, da glasaju za Koaliciju za Mostar 2020 i da svoj glas daju nosiocu naše liste i kandidatu za gradonačelnika primarijusu dr. Zlatku Guzinu“, rekla je Vejzović.

Današnjoj akciji prisustivao je i kandidat koalicije za Gradsko vijeće Salem Marić, koji je u razgovoru sa građanima predstavio program Koalicije i pozvao ih da izađu na izbore.

„Ovo su prvi lokalni izbori u Mostaru nakon dvanaest godina. Za Mostar su ovo historijski izbori“, istakao je Marić.

Preuzeto sa: Koalicija za Mostar 2020