fbpx

U subotu tribina “Snaga žene u izbornom procesu”

Svečana tribina pod nazivom “Snaga žene u izbornom procesu”, bit će održana u subotu 29. augusta u Centru za kulturu grada Mostara, u organizaciji Žene SDA Mostar, a povodom održavanja nadolazećih izbora u Gradu Mostaru.

Kako je najavljeno, na tribini će se obratiti predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar, Mumbera Berberović, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, Salem Marić, te predsjednica Organizacije Žene SDA Bosne i Hercegovine, Kenela Zuko.

Cilj održavanja tribine je podrška zajedničkom koalicionom djelovanju stranaka probosanskog bloka, te isticanje bitnosti uloge žena u izbornom procesu koji dolazi.

„Sa tribine ćemo poslati jasnu i konkretnu poruku kako žene trebaju pokazati snagu i uzeti aktivno učešće u izbornom procesu, što se posebno odnosi na Grad Mostar. Smatram da je neophodno naglasiti kako je pozivnica za učešće na tribini poslana predstavnicama koalicionih partnera, te se nadamo da će se iste odazvati događaju, pri čemu ćemo zajedno poslati poruku podrške zajedničkom koalicionom djelovanju za izbore u Mostaru“ ističe Mumbera Berberović, predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar, navodi se u saopćenju.

Prije tribine bit će održana sjednica Predsjedništva Organizacije Žene SDA BiH, a dnevni red sjednice će biti prilagođen tematici održavanja lokalnih izbora, sa posebnim akcentom na izbore u Gradu Mostaru.