fbpx

Oštro osuđujemo rušilački čin huligana i kontinuirane napade na građane Mostara

Gradski odbor SDA Mostar oštro osuđuje jutrošnji rušilački pohod i divljanje na mostarskim ulicama izveden od strane tzv. Ultrasa, navijača Zrinjskog, koji su u ranim jutarnjim satima, upotrebom eksplozivnih sredstava narušili javni red i mir i uznemirili građane Grada Mostara.

Bitno je istaći da na ovim dešavanjima nije bilo sukoba navijača kako to tendenciozno navode pojedini mediji, već je nasilje nad građanima i njihovom imovinom jednostrano prouzročeno od strane navedene grupe.

Također, osuđujemo današnje saopštenje za javnost predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, u kojem pokušava da izjednači i stavi u istu ravan huligane i uznemirene građane i navijače Fudbalskog kluba Velež.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da otkrije i kazni sve počinioce, kako ovog sramnog djela, tako i one učinjene prethodnih godina, koji su do danas, nažalost neotkriveni, te zaštiti građane našeg grada od narednih, kontinuiranih napada navijačke grupe koja sebe zove „Ultrasima“ i svih aktera koji je štite.
Također, pozivamo građane Mostara i navijače Fudbalskog kluba Velež na dostojanstven nastavak podrške našem klubu u daljnjim etapama Premijer lige BiH. Bilo kakav vid nasilja nije dobrodošao u našem gradu.

Za kraj, dajemo punu podršku članovima, navijačima i Upravi Fudbalskog kluba Velež u nastojanju da ostvare što bolji rezultat i naš klub plasiraju u vrh tabele, te evropska takmičenja, gdje Velež nesumnjivo pripada!