fbpx
Opine

U naselju Opine sistematskim pristupom rješavaju se sve infrastrukture potrebe građana

Nakon implementacije nekoliko projekata, koji su riješili dugogodišnje probleme  u naselju Opine, ovih dana bi trebala započeti druga faza izuzetno značajnog projekta priključenja na sekundarnu kanalizacionu mrežu. 

Salko Isić, kandidat Koalicije za Gradsko područja Stari Grad, ističe da je realizacijom nekoliko projekata znatno olakšan život stanovnicima ovog naselja.

“Najznačajniji projekat je rekonstrukcija malog podvožnjaka i rješavanje problema oborinskih voda. Realizacijom tog projekta riješeni su naši dugogodišnji problemi“, ističe Isić.

Opine

Mještanin Opina Ibro Isić kaže da sanacija podvožnjaka svima mnogo znači, i pješacima i vozačima, a najviše djeci koja idu u školu. Prema njegovim riječima mještani Opina s nestrpljenjem iščekuju i priključivanje domaćinstava  na kanalizacionu mrežu. 

“Ovih dana trebali bismo započeti s projektom rješavanja sekundarne kanalizacije. Duž glavnog puta je već urađena primarna kanalizacija na koju je prikopčano oko 25 % domaćinstava Opina. Do desetog mjeseca naredne godine na kanalizacionu mrežu bi trebalo biti priključeno 65 % domaćinstava.  Za nekoliko dana završavamo s projektom asfaltiranja ulica, tako da će nam skoro sve ulice biti asfaltirane”, istakao je  Salko Isić, kandidat Koalicije za Gradsko područja Stari Grad

Opine

Kandidat Isić je istakao da naselje Opine broji oko 3500 stanovnika, među kojima je 300 mališana osnovnoškolskog uzrasta i zbog tog je napravljen detaljan plan razvoja s posebnim fokusom na sadržaje za  najmlađe.

Preuzeto sa: Koalicija za Mostar 2020