fbpx
Vrapčići

Realizacijom brojnih projekata, naselje Vrapčići je dobilo pozitivnu dimenziju

Vrapćiči su jedno od naselja u Gradu Mostaru gdje je posljednjih godina vidan napredak u izgradnji infrastrukture i popratnih sadržaja za građane.

Mirza Drežnjak, svestrani aktivist i kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara na listi Koalicije za Mostar 2020 iz gradskog područja Sjever, ističe kako je do sada na području Vrapčića urađen veliki broj projekata, od kojih je izdvojio putnu infrastrukturu, rasvjetu i veliki park.

Vrapčići

“Realizacijom ovih projekata naselje je dobilo drugu dimenziju. Vrapčići su sjeverni ulaz u Mostar i na neki način ogledalo Grada. Naš prioritet je da to ogledalo bude što ljepše, da putnici, koji dolaze u grad, imaju što ljepši utisak o gradu Mostaru“, rekao je Drežnjak i istakao da je u toku realizacija nekih projekata, a da se planiraju i novi razvojni projekti.

„Pripemili smo projekat nadogradnje škole i izgradnje vrtića. U pripremi je projekat oborinske odvodnje, proširenje puta od raskrsnice M-17 do deponije Uborak. Pitanje Ubarka planiramo rješavati u saradnji sa višim niovima vlasti. Pored infrastrukturnog razvoja naselja Vrapčići, odnosno cijelog Bijelog Polja, vrlo važan je privredni razvoj ovoga kraja. Radovi na izgradnji privredne zone ‘Gajevi’ su uveliko počeli zahvaljujući zajedničkim ulaganjima Grada Mostara i Vlade FBiH“, kazao je Drežnjak naglasivši da će se izgradnjom zone ‘Gajevi’ otvoriti veliki broj radnih mjesta.

Vrapčići

„U Gajevima će se generirati mnogobrojna radna mjesta, procjene su oko 3000 radnih mjesta. Značaj ove zone je poseban jer će imati direktnu konekciju na autoput. Privredna zona će generirati i naseljavanje mladih ljudi koji će doći da rade, a ujedno će se ubrati i značajna renta u gradski budžet, koja se opet vraća u naselja, u razvoj infrastrukture“, naveo je Drežnjak.

Drežnjak je poručio da se lokalni izbori u Mostaru održavaju nakon dvanaest godina i da je veoma važno da građani izađu na izbore i glasaju.

„Naš zadatak je da pozovemo građane da masovno izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike u Gradsko vijeće Mostara. Ti lokalni vijećnici će imati zadatak da lokalne projekte zagovaraju, planiraju u budžetu i u konačnici realizuju“, zaključio je Mirza Drežnjak.

Mještanin naselja Vrapčići Ahmet Tule kaže da je jako ponosan što živi u ovom naselju ističući: „U Vrapčićima se posljednjih godina dešavaju velike stvari, sve se razvija velikom brzinom. Prije svega tu je stadion Veleža, koji je krenuo dalje razvijati Vrapčiće, sve se jedno na drugo nadograđuje i to je jedna pozitivna priča.“ 

Vrapčići

Iskoristio je priliku i pozvao građane Mostara da izađu na lokalne izbore: „Ovi lokalani izbori su veoma značajni za sve građane Mostara, pa tako i Vrapčića. Nismo imali priliku dvanaest godina da biramo lokalnu vlast. Da ne bismo prokockali ovu priliku nakon dvanaest godina, pozivam sve građane, posebno  stanovnike Vrapčića, da izađu na izbore“, rekao je Tule.

Vrapčići

Preuzeto sa: Koalicija za Mostar 2020