fbpx
Džindić

Ministar Džindić na sastanku sa predstavnicima Koalicije za Mostar 2020

Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, danas je sa saradnicima posjetio Mostar gdje je održao sastanak s predstavnicima „Koalicije za Mostar 2020“, koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS.

Uz predstavnike gadskih i kantonalnih odbora ovih stranaka, Anela Kljake, Salema Marića, Omera Mičijevića i Ćazima Lulića, sastanku je prisustvovao i Šerif Špago, koordinator Koalicije i predsjedavajući Skupštine HNK, kao i nosilac gradske liste Koalicije, dr.Zlatko Guzin.

IZBORI U MOSTARU

Džindić je u uvodnom dijelu sastanka gdje su ga prisutni informisali o dosadašnjem toku predizborne kampanje, ali i o modelu izbora u Mostaru, koji je specifičan u odnosu na druge jedinice lokalne samouprave. Također je istaknuo kako je ohrabren pozitivnom energijom i dobrom atmosferom koja vlada u Koaliciji.

Dr. Guzin se zahvalio ministru Džindiću na posjeti i iscrpnoj prezentaciji projekata koji su od velike važnosti za Mostar.

Džindić

“Mi, zapravo, cijelo vrijeme govorimo da ne želimo građanima iznositi prazne priče i prezentaciju planova u oblacima, već se zalažemo za priču o konkrentim projektima o kakvim smo razgovarali sa uvaženim ministrom. Praktično, zaršen je projekt VE Podveležje i raduje nas da je u strateškim aktima EPBiH i velika investicija naslonjena na taj projekt, a riječ je o solarnoj elektrani. Pogotovo je zanimljiv projekat iz oblasti namjenske industrije, ali i terminala. Jer, to su konkretne stvari koje su realno ostvarive i nadam se da ćemo u narednom mandatu Gradskog vijeća imati sluha kako bi nam sve potrebne dozvole za ove i druge projekte bile prohodne i da napokon krenemo i ulijemo optimizam u naš grad” istaknuo je Guzin.

Više informacija o aktivnostima Koalicije za Mostar možete pratiti na sljedećoj stranici: Koalicija za Mostar 2020