fbpx

Koalicija za Mostar: Izborimo se da svi budemo ravnopravni

Info pult “Koalicije za Mostar 2020” danas je postavljen ispred zgrade  nekadašnje Revije u samom centru Mostara.

Sa građanima su se družili kandidati Koalacije na jedinstvenoj gradskoj listi.

Kandidatkinja Dragica Suša smatra da su predstojeći izbori šansa da Mostar nakon dugogodišnjeg zastoja, prouzrokovanog nepostojanjem zakonodavne vlasti,  krene naprijed.

“Svjesni smo koliko se problema nagomilalo tokom perioda dok nije bilo Gradskog vijeća. Pozivam građanke i  građane Mostara da iskoriste ustavom zagarantovano pravo i  izađu na izbore. Pozivam ih da podrže našu Platformu na kojoj smo mnogo radili i kojom smo obuhvatili sve oblasti. Vodili smo računa o potrebama svih mjesnih zajednica i potrebama svih građana.

Obrazovanju mladih i privlačenju stranih investicija posvetili smo posebnu pažnju. Izborimo se da svi budemo ravnopravni, te da nam bude ljepše u našem Mostaru!”, istakla je Suša.

Anel Kljako, kandidat Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi, istakao je kako će se Koalicija, između ostalog, zalagati za kreiranje fonda za stipendiranje učenika i studenata deficitarnih zanimanja, zatim za davanje u najam ili besplatno dodjeljivanje na korištenje poljoprivrednog zemljišta fizičkim licima, te niz sportsko-rekreativnih projekata s ciljem promovisanja  bavljenja sportom i zdravih stilova života.

Preuzeto sa: Koalicija za Mostar 2020