fbpx

Još jedan značajan infrastrukturni objekat u Bijelom Polju

Pored niza realizovanih velikih infrastrukturnih projekata, kao i onih kapitalnih projekata koji su u fazi realizacije, te značajnog dijela mikroprojekata u svim dijelovima Bijelog Polja, trenutno je u fazi izgradnje još jedan izuzetno značajan infrastrukturni zahvat u ovom mjestu.

Naime, radi se o izgradnji putne, odnosno cestovne saobraćajnice, koja će biti od velikog značaja za sve stanovnike Bijelog Polja, a pogotovo stanovnike mjesnih naselja Salakovac, Prigrađani i Podgorani.

Implementirane su dvije trećine projekta, dok se nastavak izgradnje puta i realizacije završnog dijela očekuje u narednom periodu.

Osim velikog značaja za lokalno stanovništvo, ovaj infrastrukturni projekat ima ogroman značaj i za razvoj same lokalne zajednice, s naglaskom na jačanje turističkih kapaciteta, te potencijala, s obzirom da isti vodi prema poznatim izletištima na Rujištu.

Uz pomoć lokalne zajednice i Grada Mostara, do sada je uloženo preko 500 hiljada KM, a građani uskoro očekuju i finalizaciju ovog, kao i drugih značajnih kapitalnih projekata, koji su u fazi implementacije.