fbpx

Dr. Zlatko Guzin: Učinimo SVE ZA MOSTAR!

Nakon završetka lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, koji su održani 15. novembra, fokus bosanskohercegovačke javnosti se prebacuje na Mostar, gdje će se prvi put nakon dva izborna ciklusa održati izbori i to 20. decembra 2020. godine.

S toga mnogi s razlogom ističu da su građani grada na Neretvi pred historijskim izborom.

Probosanske stranke

Kao što je već poznato, direktor Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić”, dr. Zlatko Guzin, bit će kandidat probosanskih stranaka koje djeluju u sklopu Koalicije za Mostar 2020 (SDA, SBB, DF, SBiH, BPS ) za gradonačelnika Mostara.

Budući se gradonačelnik bira indirektno, u Gradskom vijeću, a dr. Guzin će biti nosilac gradske liste Koalicije za Mostar 2020.

“Mostar uskoro i konačno izlazi na historijske izbore, koji će umnogome odrediti sudbinu ovog grada u godinama koje dolaze. Posebno je značajno što Mostarci ponovo biraju lokalnu vlast nakon dva izborna ciklusa u kojim nisu održani izbori, što svemu daje još veći značaj”, izjavio je dr. Guzin.

Prema njegovim riječima, ovo je jedinstvena prilika da Mostar ponovo reaktivira sve svoje unutrašnje potencijale, sa ciljem izgradnje modernog, evropskog, grada otvorenog za sve.

“Momenat je da građanke i građani Mostara ostave sve eventualne razlike iza sebe i da zajedničkim djelovanjem spriječe sve retrogradne projekte i namjere, te biraju multietnički i moderan grad, kakav je oduvijek bio. Da se radi o izuzetno važnim izborima, najbolje svjedoči i naš koalicioni predizborni slogan koji kaže: „SVE ZA MOSTAR“. Iskreno vjerujem da smo okupili sve one koji su zaista spremni dati SVE ZA MOSTAR i ući u ovu političku borbu bez kalkulacija i bilo kakvih skrivenih planova. Naši partneri biće svi oni kojima je na srcu Mostar, grad otvoren za sve, bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost” istakao je dr. Zlatko Guzin.

Prosperitetan Mostar

Nadalje, ističe da prosperitetan i evropski Mostar može biti samo grad svih njegovih građana i naroda, a ne grad vječitih sukoba, kako bi to neki željeli.

“I građani Mostara moraju biti svjesni vlastite odgovornosti, jer se izbori odlučuju izlaskom na birališta. U suprotnom, dugo vremena neće biti prilike da se bilo šta promjeni ili popravi. Zato bih poručio građanima Mostara da se uključe u predizbornu kampanju i kompletan izborni proces, jer će samo na taj način u demokratskoj proceduri, njihov glas biti onaj glas koji se broji i na kraju krajeva određuje sudbinu i njih i cijelog grada za duži vremenski period. U demokratskoj proceduri uopšte, svaki glas je bitan i oni koji ne glasaju, itekako utiču na konačan ishod izbora. Ne možemo sebi dozvoliti luksuz da budemo nijemi posmatrači. Učinimo SVE ZA MOSTAR, kako bi ovaj prelijepi grad ponovo prodisao punim plućima i bio primjer kako se i u višenacionalnim zajednicama, može graditi skladan i prosperitetan život poručio je nosilac gradske liste Koalicije za Mostar 2020, dr. Guzin.

Izvor: radiosarajevo.ba