fbpx

Poziv građanima da izađu na Izbore 2018. godine

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održati će se 7. oktobra 2018. godine. Taj dan ćete imati priliku glasati za izbor poslanika u: Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona (Kanton 7), Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (Izborna jedinica 9), Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (Izborna jedinica 2) i za izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Gradski odbor SDA Mostar je u proteklom periodu održao desetine tribina i razgovarao sa građanima u skoro svakoj mjesnoj zajednici Grada Mostara, predstavljajući rezultate rada u mandatu 2014-2018. Također, predstavili smo Platformu SDA za Opće izbore 2018. pod nazivom “STABILNOST, RAZVOJ, INTEGRACIJE”.
Imajući u vidu da pojedini simpatizeri, prijatelji, cijenjeni građani Mostara, nisu bili u mogućnosti prisustvovati nekoj od tribina SDA, odlučili smo da Vas putem ovog pisma pozovemo da izađete na izbore 7. oktobra i ukažemo na važnost glasanja.
Zašto? Smatramo da su ovo najvažnij izbori koji se održavaju u periodu nakon završetka agresije na BiH, posebno za sve nas u Mostaru. Strukture vlasti koje budu izabrane na ovim izborima će, osim rješavanja pitanja koja će određivati brzinu ekonomskog razvoja i kretanja BiH prema EU i NATO-u, određivati i konačno uređenje Grada Mostara i način provođenja izbora u Gradu.
Zato Vas pozivamo da date podršku i glas SDA i kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH g-dinu Šefiku Džaferoviću, jer samo na taj način možemo zajednički utjecati da se donesu odluke koje će omogućiti da Mostar ostane jedinstven, grad ravnopravnih naroda i građana, bez bilo čije dominacije. Na listama SDA su kandidati iz Vašeg komšiluka, uvijek dostupni, dokazani i uspješni u svom poslu.
Neizlazak na izbore je davanje glasa onim strankama koje Mostar vide kao tzv. “stolni grad”.
Također, davanje glasa malim strankama koje imaju prefiks “probosanske” i koje nemaju mogućnost da pređu izborni prag od 3%  je isto tako davanje glasa za “stolni grad” i dominaciju jednog naroda. Kako? Ti glasovi se ne uzimaju u obzir pri raspodjeli broja mandata. Takvih tzv. probosanskih stranaka je više od deset, a prepoznati ćete ih po tome što nikada nisu imale izabranog niti jednog poslanika ni na jednom nivou, a njihovi kandidati su za svake izbore prijedlozi na listama neke druge stranke.
O aktivnostima GO SDA možete se informirati putem web stranice www.sdamostar.ba.
Zahvaljujemo Vam na podršci koju nam pružate i omogućujete da SDA bude pobjednička stranka u Mostaru za dobrobit svih građana.
Mostar, 24.09.2018. godine

Komentariši