fbpx

SDA će učiniti sve za Mostar i Hercegovinu

U prepunoj dvorana „Midhat Hujdur Hujka” u Mostaru pred preko 3 000 ljudi, večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore. Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poručio je okupljenima da će SDA učiniti sve za Mostar i Hercegovinu.

„Drugi su puno obećavali i imamo zastoj u posljednjih osam godina u cijeloj BiH. Ne vjerujte onima koji vam puno obećavaju i koji se predstavljaju kao nova snaga, jer oni godinama žive na leđima poreznih obveznika. Poručimo im da nas ne mogu prevariti”, kazao je Izetbegović.

Naglasio je da su tri osnovna cilja SDA u naredne četiri godine očuvanje cjelovitosti naše zemlje, jačanje države Bosne i Hercegovine, te obnova ekonomije i zapošljavanje.

„Nema šanse da se naprave novi entiteti, nema podjele naše zemlje. Vratit ćemo Bošnjake na pozicije koje nam pripadaju. Na primjer, na sedam pozicija u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) nema Bošnjaka. Zato vas pozivam na jedinstvo i podršku”, kazao je Izetbegović.

Podsjetio je na djela Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića, koji su vrijedno radili na jačanju naše države, te je tako 61 institucija sa entitetskog nivoa vraćena na nivo države BiH.

Dodao je da SDA ide ka pobjedi, jer je vrijedno radila za narod.

„SDA što započne to i završi. Ovaj put ćemo se fokusirati na ekonomiju i zapošljavanje”, kazao je Izetbegović.

Zijad Hadžiomerović, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar, rekao je da je uvjeren u još jednu pobjedu SDA.

„Do danas je SDA u ovom gradu 12 puta izlazila na izbore i uvijek je pobijedila. Pobijedićemo i ovaj put. Godine 1995. i 1996. aktivisti SDA su rušili barijere u Mostaru. Mi smo ujedinili Mostar”, dodao je Hadžiomerović.

Ovo večeras je skup pobjednika izbora, a pobjednik ima pravo slaviti samo jednu izbornu noć, jer već naredni dan treba zasukati rukave i početi realizovati zacrtano i obećano, kazala je Elvira Dilberović, nosilac kandidatske liste za Skupštinu HNK-a.

„SDA ima jasan koncept, koga su izradili eminentni stručnjaci iz svih oblasti društva, realno i sagledavajući političku, ekonomsku i svaku drugu situaciju u BiH. Mostar i HNK u Platformi SDA zauzimaju posebno mjesto, jer Mostar i treba biti primjer demokratičnosti, grad koji će biti jedinstven, sastavljen od više jedinica lokalne samouprave. To će biti grad u kome nijedan narod neće biti diskriminisan, grad koji neće biti stolni grad jednog naroda. Da bi sve zacrtano realizovali, potrebna nam je vaša poidrška, jer Vi ste naš najjači motiv, zajednički ćemo odlučiti o sudbini Mostara i cijele domovine”, istakla je Elvira Dilberović.

Podsjećajući da je SDA u proteklom periodu ostvarila nezavisnost BiH i njeno međunarodno priznanje, odbranila zemlju od agresije i očuvala njen teritorijalni integritet, Edin Mušić, nosilac kandidatske liste za Parlament FBIH je posebno naglasio da je SDA vratila nacionalno ime Bošnjak, bila nosilac obnove ratom porušene zemlje, vratila ime našem jeziku, učinila bošnjački narod političkim faktorom, vratila ponos, dostojanstvo, kulturu i vjeru.

Važno je da na nedjeljnim izborima građani daju povjerenje onima koji znaju voditi državu i onima koji su otvorilili demokratske procese, odbranili domovinu, sklopili mir, otvorili reformske procese, formirali državne institucije, obnavljali privredu, otvorili proces povratka i doveli BiH u poziciju lidera evropskih integracija, kazao je Salko Sokolović, nosila kandidatske liste SDA HNK-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.


Komentariši