fbpx

Predstavljeni kandidati SDA stanovnicima gradskog područja Jugozapad

U prepunoj sali Centra za kulturu grada večeras je održano predstavljanje kandidata SDA sa područja Grada Mostara za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini stanovnicima gradskog područja Jugozapad.

Prisutne je pozdravila Amela Ćatić, predsjednica Općinskog odbora SDA Jugozapad te se posebno osvrnula da nosilac liste za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona doc. dr. Elvira Dilberović dolazi iz redova ovog odbora i Asocijacije žena.

Gospođa Ćatić naglasila je značaj jedinstva koje će donijeti i potrebnu snagu Stranci demokratske akcije koje će nakon ovih izbora postati pobjednička stranka.

Nositeljica za Skupštinu HN kantona, doc. dr. Elvira Dilberović govoreći o platformi za Opće izbore Stranke demokratske akcije posebno se osvrnula na rješavanje pitanje grada Mostara ponavljajući da SDA želi jedinstven grad, dostojan svakog građanina, bez dominicije bilo koga, a koji će biti sačinjen od više jedinica lokalne samouprave i uz obaveznu rotaciju gradonačelnika.

Gospođa Dilberović se dotakla i obrazovanja.

Univerzitet je postao pravno lice zahvaljujući poslanicima u kantonalnoj Skupštini iz reda SDA, kao i Bolnica dr. Safet Mujić. To su uspjesi naših ljudi, dodala je Dilberović.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Edin Mušić rekao je da će SDA ubjedljivo pobjediti na izborima i uspostaviti vertikalu od Predsjedništva, preko Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH i Vlada kantona.

Osjećamo tu snagu i naše jedinstvo. Uvjeran sam u našu pobjedu. Stabilizacija, razvoj, zapošljavanje i integracije su glavne smjernice naše platforme. Moramo osigurati i sigurnu državu za sve njene stanovnike, rekao Mušić.

Mušić se dotakao i imenovanja policijskog komesara u MUP HN kantona.

Ne može ministar unutrašnjih poslova i komesar iz reda istog naroda. Mi će znati na pravi način odgovoriti na ovu provokaciju i kršenje dogovora u Hercegovačko-neretavnskom kantonu, kazao je Mušić.

Izađite na izbore i pridružite se pobjednicima upućeno je sa skupa Općinskog odbora SDA Jugozapad nakon što su predstavljeni svih kandidati sa područja Grada Mostara. Riječ je o devetnaest kandidata, trinaest za Skupštinu HN kantona, te po tri za federalni i državni Parlament.


Komentariši