fbpx

Predsjednik SDA Sulejman Tihić preselio na ahiret

Na vanrednoj Konferenciji za medije SDA, koja je održana večeras u Sjedištu Stranke, predstavnicima medijima se obratio Predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović.

„Danas, u večernjim satima u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo u 63. godini života preselio je na ahiret Sulejman Tihić predsjednik Stranke demokratske akcije i Predsjedavajući Doma naroda PSBiH.

Prerana smrt predsjednika Tihića je veliki gubitak za SDA, BiH i za sve njene građane.

Sulejman Tihić je bio dobar čovjek, uzoran otac i suprug te veoma odgovoran i sposoban političar. Predsjednik Tihić je dao nemjerljiv doprinos procesima reintegracije BiH, pomirenja i obnove povjerenja medju narodima i građanima, te izgradnji institucija BiH.

Sulejmana Tihića ćemo pamtiti po hrabrosti, upornosti i dostojanstvu noseći se u isto vrijeme sa bolešću i teškim pitanjima zamršene bh političke stvarnosti.

U ime rukovodstva SDA upućujem porodici, rodbini, prijateljima Sulejmana Tihića, članovima i simpatizerima SDA izraze iskrenog saosjećanja u njihovoj boli.

Molim Uzvišenog Stvoritelja da rahmetli Sulejmanu Tihiću podari lijepi džennet, a njegovoj porodici i svima nama da snagu i sabur.

Povodom preseljenja predsjednika Tihića održana je vanredna sjednica Kolegija Predsjedništva SDA na kojoj je formiran Odbor za dženazu.

Prema ličnoj želji Sulejmana Tihića koju su nam prenijeli članovi njegove porodice, predsjednik će biti ukopan u haremu džamije u Bosanskom Šamcu”, rekao je Izetbegović.

O tačnom terminu dženaze, mjestu i vremenu održavanja komemorativnih sjednica javnost će biti blagovremeno obaviještena.


Komentariši