fbpx

Održan skup SDA na Gubavici

Centralni preizborni skup Stranke demokratske akcije za gradsko područje Jug održano je na sportskom igralištu na Gubavici pred nekoliko stotina mještana ovog područja.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Jug, Alija Džulić naglasio je da sve što je urađeno na području povratničkih naselja u nekadašnjoj Općini Jug uradila Stranka demokratske akcije. SDA je obnovila uništene kuće, školu, igralište, omogučila siguran povratak mještanima ovog područja, rekao je Džulić pozivajući prisutne da svoj glas daju kandidatima SDA na svim nivoima.

Mi u SDA svoja obećanja i ispunjavamo. Rekli smo da ćemo na Gubavicu i Pijeske dovesti vodu. Taj projekat je u završnoj fazi i očekuje da se otpočene sa radovima na izgradnji vodovoda čime bi naša naselja dobila tehničku vodu, dodao je Đulić.

Na skupu su predstavljeni kandidati SDA iz Gradskog odbora Mostar. U ime nositeljice liste za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona doc. dr. Elvire Dilberović, koja je imala drugih stranačkih obaveza, obratio se mr. sc. Alden Kajtaz pozivajući prisutne da jedinstvu, kandidatima daju svoju snagu, onu istu snagu koju su imali i prvog dana povratka na svoja ognjišta ne uzimajući u obzir zastrašivanja, pa čak i ubistva povratnika, čime bi ostvarili izbornu pobjedu i imali bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, te izvršnu vertikalu na svim nivoima od države, Federacije BiH do kantona.

Prisutnima se obratio i nosilac liste za federalni Parlament Edin Mušić naglašavajući važnost da SDA će vratiti sve pozicije koje joj pripadaju nakon ovih izbora.


Komentariši