fbpx

Nova snaga SDA u Dračevicama

Sinoć je u sali Doma za kulturu Dračevice, organizovana svečana promocija 55 novih članova Asocijacije mladih SDA sa područlja Dračevica, Gnojnica i Kočina.

Prisutnim članovima, gostima i funkcionerima SDA, obratili su se:
Ernad Cokoja predsjednik organizacionog odbora, Adil Šuta predsjednik Gradskog odbora AM SDA Mostar, Šerif Špago predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini HNK-a i mr.Salmir Kaplan predsjednik AM SDA BiH.

Govornici su istakli značaj organizovanja mladih unutar SDA i pozitivnih promjena koje isti donose svojim angažmanom. Prenesena je univerzalna poruka rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika samostale BiH „Ne mijenjajte SDA mijenjajte ljude u njoj”.

AM SDA Mostar već je pokrenula značajne promjene i uključila nove mlade osobe, ne čekajući unutarstranačke redovne izbore. Na tome se neće stati, nego će u budućnosti biti pružena šansa svima koji znaju i hoće raditi, da se aktiviraju u AM SDA Mostar. Na nama je da zajednički radimo i iskoristimo pozitivnu energiju za potrebe vas mladih ali i čitavog stanovništva sa ovog područlja. Samo zajedno kroz SDA možemo napraviti potrebna poboljšanja u korist svih nas.

Najavljen je centralni skup povodom 10. godišnjice djelovanja AM SDA Mostar, koji će se održati 19.05.2014 godine u Mostaru.


Komentariši