fbpx

SDP se krije iza građana, a živi od laganja narodu

Na neutemeljene tvrdnje SDP-a BiH da je “SDA Mostara poklonila osam godina vlasti Ljubi Bešliću iz HDZ-a, glasajući čak i protiv Bošnjaka Suada Hasandedića koji je bio njihov kandidat”, reagovao je Gradski odbor SDA Mostar, saopštenjem koje je potpisao predsjednik Zijad Hadžiomerović.

“SDP BiH još uvijek ne razumije razliku između kategorije građana BiH i konstitutivnih naroda u BiH, što pokazuje na “svojim” ponuđenim rješenjima za novo uređenje Mostara, u kome, između ostalog idu na ruku politici HDZ-a. Gospodo iz SDP-a: Ustavni sud BiH je poništio biranje po 3 vijećnika iz gradskih područja (za što se vi ponovo zalažete) ne iz razloga zaštite konstitutivnosti, već zbog nesrazmjernog broja birača po izbornim jedinicama.

Ako ne uviđate ovu činjenicu, spremni smo im ponuditi svoje pravnike i organizovati seminar, kako bi konačno shvatili da je njihovo rješenje neustavno!

Ako svjesno guraju Mostar u ruke samo jednog naroda, onda su kukavice i lažni predstavnici časne ideje socijaldemokratije!

Zašto SDP javno nudi rješenja za koja svi znaju da pravno ni politički ne mogu proći ?

Zato da bi zadržao svoj poznati neutralan stav po ugledu na međunarodnu zajednicu, koja godinama u BiH „neutralno” gura sve narode Mostara u ruke samo jednog – za sada hrvatskog – dok građani propadaju pod nagomilanim problemima.

SDP slučajno ili namjerno zaboravlja da neutralan stav znači stavljanje u službu svim negativnim procesima, koji se odvijaju u Mostaru: Da je SDP svoja 3 neutralna glasa dodao na postojećih 15 prilikom glasanja ZA Suada Hasandeidća kao novog gradonačelnika – Mostar bi dobio novu šansu i Bešlić i HDZ bi sišli sa scene.

Zato Vas, na kraju, javno pozivamo da se ne krijete više iza građana, da ne lažete narodima, da konačno izvadite ruke iz džepova, prestanete posmatrati sa strane i počnete odgovorno raditi za Mostar”, stoji na kraju saopštenja Gradskog odbora SDA Mostar.


Komentariši