fbpx

Održan prijemni ispit za prijem u Treću generaciju polaznika

Politička akademija SDA održala je prijemni ispit za treću generaciju polaznika za 2012/2013. godinu.

Prijemni ispit sastojao se iz pismenog dijela, testa općeg znanja i informiranosti, poznavanja stranog jezika i intervjua s kandidatima.

I ove godine, u suradnji s partnerskim organizacijama iz Evropske narodne stranke (EPP), pedeset mladih lidera iz svih krajeva BiH, učestvovat će u jednogodišnjem programu.

Treća generacija polaznika Političke akademije SDA počinje rad u maju i tokom 2012. imat će priliku da rade s domaćim i stranim ekspertima iz oblasti političke komunikacije, javnog nastupa i odnosa s javnošću, strateškog planiranja i menadžmenta u organizacijama, vođenja kampanja, političkog brendiranja i evropskih integracija.

Također, tokom jednogodišnjeg programa polaznici imat će priliku učestvovati na međunarodnim programima, a završna aktivnost bit će studijska posjeta Briselu i upoznavanje sa institucijama EU I NATO-a.

“Veoma raduje interes za ove programe iz cijele BiH i regiona, obzirom da smo imali prijavljene kandidate i sa prostora okolnih zemalja. To potvrđuje da smo profesionalno i odgovorno radili u proteklom periodu i nastavit ćemo jačati naše programe i osposobljavati nove generacije za vrijeme koje dolazi”, izjavio je Senad Šepić, potpredsjednik SDA.


Komentariši