fbpx

Bošnjaci ne smiju dozvoliti da Mostar postane dobro onih koji to ne znaju cijeniti

I sada je Mostar na udaru. Ili treba postati kao Bileća ili ćemo, kao u Stocu, predstavljati masu koja neće imati nikakav faktor odlučivanja. Znamo s kakvim apetitom susjedi žele osvojiti ono što nisu u ratu…

Zastrašujuće činjenično stanje o položaju Bošnjaka u Hercegovini iznio je muftija mostarski hadži Seid ef. Smajkić, koji je kazao da više nisu problem gradovi u istočnoj Hercegovini, odnosno Trebinje, Bileća, Nevesinje i Gacko, u kojima je izvršeno sistematsko etničko čišćenje.

– Nažalost, o tim gradovima više se ne priča. Ali, zato je sada u Stocu i Čapljini evidentna redukcija naše prisutnosti. Tu je nacionalna, bošnjačka, ekonomska i svaka druga moć svedena na minimum. I sada je Mostar na udaru. Ili treba postati kao Bileća ili ćemo, kao u Stocu, predstavljati masu koja neće imati nikakav faktor odlučivanja. Znamo s kakvim apetitom naši susjedi žele osvojiti ono što nisu u ratu. Ako se to desi s Mostarom, onda ni Jablanica i Konjic neće ostati zdrave jedinice – istakao je ef. Smajkić.

On je kazao kako vjeruje da je odluka Ustavnog suda za Mostar zamka i namještaljka, iako nije, kako je naveo, lijepo da to kaže čovjek koji voli svoju državu. Istakao je da tu odluku na neki način treba preispitati.

– Cilj je poniziti Bošnjake da stalno kleče, da se povinuju nekakvim ultimatumima, a ja sam svjedok toga. Bošnjaci ne smiju dozvoliti da Mostar, grad vakuf koji je pronio ime bošnjačke civilizacije u svijet, postane dobro onih koji to ne znaju cijeniti ili koji to na svaki način žele potcijeniti – poručio je muftija mostarski, piše Dnevni Avaz.


Komentariši