fbpx

U prepunoj sali Narodnog pozorišta održana tribina “Odgovor SDA na aktuelna politička pitanja”

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović boravio je u petak u Mostaru, te je učestvovao na tribini pod nazivom “Odgovor SDA na aktuelna politička pitanja” koja je održana u Narodnom pozorištu Mostar.

Prije početka tribine, predsjednik Izetbegović je posjetio Spomen sobu agresije na Mostar koja se nalazi u naselju Donja Mahala. Predstavnici Udruženja građana “Sinovi Mahale” dodijelili su mu plaketu u znak zahvalnosti za podršku u izgradnji objekta.

Nakon posjete Spomen sobi, Izetbegović je zajedno sa delegacijom i brojnim članovima i simpatizerima SDA prošetao Mostarom, a tokom šetnje je jedan od mostarskih skakača izveo skok sa Starog mosta u čast predsjednika Izetbegovića.

Zajedno sa delegacijom je položio cvijeće na Šehitlucima, nakon čega je započela tribina “Odgovor SDA na aktuelna politička pitanja”. S obzirom da je velika sala Narodnog pozorišta Mostar bila popunjena u maksimalnom kapacitetu zbog prevelikog interesovanja javnosti, organizovana je projekcija ispred velike sale, kao i u dvorištu Narodnog pozorišta Mostar.

Predsjednik Izetbegović je na tribini govorio o saradnji s ciljem stabilizacije, o ratnim strahotama kroz koje je Mostar prošao, o obnovi Mostara, o radu Vlade FBiH u prethodnom periodu, o odnosu sa susjednim državama i o brojnim drugim temama koje su značajne za Grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu.

Također je upriličeno obraćanje predsjednika GO SDA Mostar Salema Marića, predsjednika KO SDA HNK Edina Mušića i potpredsjednika SDA Šerifa Špage.