fbpx

Predstavnici SDA Novi Pazar u posjeti Mostaru

Predsjednik Savjeta IO KO SDA HNK i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi HNK, prof.dr. Rašid Hadžović i sekretar GO SDA Mostar, Semir Suljić održali su sastanak s predsjednikom Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar, Ahmedinom Škrijeljom i sekretarom Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar, Amirom Husurdžićem.

Učesnici sastanka razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji i političkim procesima, te zajednički istakli važnost održavanja i unapređenja saradnje čiji je cilj očuvanje i osnaživanje bošnjačkog identiteta putem različitih projekata iz oblasti obrazovanja, nauke, kulturne i drugih društvenih sfera.

Predsjednik Savjeta, prof. dr. Rašid Hadžović i sekretar GO SDA Mostar, Semir Suljić upoznali su predstavnike Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar o uspješnim i kvalitetnim projektima koji se realiziraju na području Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te izrazili podršku zajedničkoj saradnji, za koju se nadaju da će rezultirati obostranim pozitivnim ishodima.

Ahmedin Škrijelj, u ime Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar, izrazio je zahvalnost za srdačnu dobrodošlicu, te istakao da održavanje saradnje Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar s ostalim gradskim, općinskim i kantonalnim odborima SDA s područja Bosne i Hercegovine daje dodatni motiv za kvalitetno djelovanje u različitim sferama za građane Novog Pazara, ali i Sandžaka u cjelini.