fbpx

Na Gubavici održana tribina “Odgovor SDA na aktuelna politička pitanja”

Prva u nizu tribina koje organizuju Odbori gradskih područja SDA Mostar pod nazivom “Odgovor SDA na aktuelna politička pitanja” održana je večeras na Gubavici.

Uvodno obraćanje održao je Alis Čolaković, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara sa Gradskog područja Jug. U svom obraćanju vijećnik Čolaković je govorio o aktuelnim projektima koji se realizuju na ovom Gradskom području.

Također se na tribini obratio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara i predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić koji je govorio o aktivnostima u Gradskom vijeću, finalnoj fazi vodovoda Gubavica, o velikom projektu rekonstrukcije puta Buna – Domanovići kao i o drugim projektima koji su krenuli sa realizacijom u Gradu Mostaru nakon izbora i početka rada novog saziva Gradskog vijeća.

Na tribini je učestvovao i predsjednik AM SDA Haris Šabanović koji je govorio o aktivnostima Vlade FBiH, o najznačajnijim projektima i planovima SDA za naredni period.

Predsjednik Skupštine HNK i potpredsjednik SDA Šerif Špago je govorio o političkim aktivnostima na državnom nivou, ali i o radu Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona. Govorio je i o uspjesima Vlade i ministara iz SDA koji učestvuju u radu iste, a kao primjere je naveo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

Sljedeća tribina je zakazana za ponedeljak, 15.08. u Studentskom hotelu Mostar sa početkom u 19:00 sati.