fbpx

Žene SDA grade mostove prijateljstva

U okviru dvodnevne aktivnosti održane 22. i 23. juna 2021. godine, Gradska organizacija Žene SDA Mostar bila je domaćin posjeti Općinske organizacije Žene SDA Bužim.

Predsjednica Gradske organizacije Žene SDA Mostar, Mumbera Berberović sa svojim članicama je dočekala gošće na trgu Musala, čime je i započela aktivnost susreta. Šetnjom do mostarskih Šehitluka, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odana je počast svim šehidima i poginulim borcima.

U Muzeju Hercegovine gošće su pogledale promotivni video o Gradu Mostaru, dok je u 12:00 izveden skok sa Starog mosta u čast članica Organizacije Žene SDA, koje su iz Bužima stigle da posjete Mostar.

Nakon toga je u prostorijama GO SDA Mostar upriličen radni sastanak navedenih organizacija Stranke demokratske akcije.
Predsjednica Gradske organizacije Žene SDA Mostar, Mumbera Berberović upoznala je gošće sa aktivnostima koje realizuje i u kojim učestvuje Gradska organizacija Žene SDA Mostar kao i o provedenim izborima u gradu Mostaru.

Aktivnosti Općinske organizacije Žene SDA Bužim prezentovala je predsjednica navedene organizacije, Sedija Cinac. Radnom sastanku pored članica IO Gradske organizacije Žene SDA Mostar i Općinske organizacije Žene SDA Bužim prisustvovala je i predsjednica Kantonalne organizacije Žene SDA HNK, Alisa Hajdarović, kao i sekretar Gradske organizacije SDA Mostar, Semir Suljić. Dogovorena je i buduća saradnja Organizacija Žene SDA Mostar i Bužim. Na kraju radnog sastanka upriličena je razmjena poklona.

U popodnevnim satima realizovana je posjeta Počitelju i nastavak druženja.

Naredni dan su Članice Gradske organizacije Žene SDA Mostar, Odbor gradskog područja Jugoistok bile su domaćin aktivnosti. Tom prilikom su posjetile šehidsko turbe u Blagaju, kao i blagajsku Tekiju.

Na samom kraju dvodnevne aktivnosti, članice Organizacije Žene SDA Mostar i Organizacije Žene SDA Bužim su poslale zajedničku poruku da je ova posjeta samo početak jedne velike saradnje u narednom periodu, ali i izgradnje mostova prijateljstva.