fbpx

Završen malonogometni turnir u organizaciji AM SDA Mostar

Danas je uspješno završen malonogometni turnir koji je organizovan od strane Gradske organizacije Asocijacije mladih SDA Mostar, na kojem su učešće uzele sve Općinske i Gradske organizacije Asocijacije mladih koje djeluju na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (Čapljina, Stolac, Mostar, Jablanica, Prozor, Konjic).

Nakon grupne faze takmičenja, prolazak u naredni krug su ostvarile ekipe AM SDA Jablanica, AM SDA Konjic, AM SDA Mostar i AM SDA Čapljina. U utakmici za treće mjesto susrele su se ekipe AM SDA Mostar i AM SDA Čapljina, pri čemu je ekipa iz Mostara slavila rezultatom 3:1 osvojivši tako treće mjesto na današnjem turniru.

U finalnom susretu održana je utakmica između ekipa AM SDA Konjic i AM SDA Jablanica, pri čemu je ekipa Asocijacije mladih Konjic odnijela pobjedu rezultatom 3:2, te je na taj način osvojila prvo mjesto na današnjem turniru. Ovom prilikom u ime GO SDA Mostar čestitamo ekipi Asocijacije mladih SDA Konjic na osvojenom prvom mjestu, kao i njihovom predstavniku Jasminu Maciću koji je sa današnjeg turnira odnio titulu najboljeg igrača i najboljeg strijelca.

U okviru turnira je održana i revijalna utakmica između ekipa Gradske organizacije SDA Mostar i Kantonalne organizacije SDA HNK. Ekipa Kantonalne organizacije SDA HNK je pobijedila nakon izvođenja penala, dok je za najboljeg igrača revijalne utakmice proglašen Almir Ačkar.

Certifikate pobjedničkoj ekipi, ekipama koje su osvojile drugo i treće mjesto, kao i najboljem strijelcu i igraču, uručio je predsjednik GO SDA Mostar, Salem Marić.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa današnjeg turnira.