fbpx

U Zagrebu održan seminar “Integrity in Political Parties of Southeastern Europe”

Za vikend je u Zagrebu održan seminar pod nazivom „Integrity in Political Parties of Southeastern Europe“ a čiji je organizator NDI – Nacionalni Demokratski Institut. Teme koje su obuhvaćene seminarom odnosile su se na upravljanje lokalnim zajednicama, političku integraciju novih pokreta i zajednica u političke procese, ali i integraciju pojedinaca u političke organizacije i funkcionisanje istih.

Jedan od učesnika seminara bila je i Asocijacija mladih SDA SDA, koju je u Zagrebu predstavljao Harun Kurtović, predsjednik Asocijacije mladih SDA Mostar.

“Mnoštvo kvalitetnih tema koje se odnose na politiku i upravljanje političkim procesima smo imali priliku čuti tokom trajanja seminara. O upravljanju lokalnim zajednicama su govorili gradonačelnici gradova u Hrvatskoj, dok smo procese integracije novih političkih pokreta izučavali na primjeru Grada Zagreba. Također smo imali priliku čuti različita iskustva o borbi protiv korupcije na državnom nivou, dok su učesnici političkih opcija iz Norveške prezentovali svoja iskustva o navedenim temama” kazao je učesnik seminara, Harun Kurtović.

Na seminaru su učestvovali predstavnici političkih stranaka i organizacija iz cijelog regiona.