fbpx

Šefik Džaferović posjetio Memorijalni centar u Drežnici

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, radnu posjetu Hercegovini počeo je obilaskom Memorijalnog centra u Drežnici.

Džaferović je u pratnji zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edina Mušića, pomoćnika ministra za pitanje boraca HNK Halila Ćućurevića i zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Zijata Mušića obišao spomen obilježje u Drežnici, gdje su polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali počast za 66 poginulih boraca ovog kraja, prisjećajući se njihove herojske borbe i života koje su dali za svoju zemlju.

Ovo je herojski kraj. Područje svjesnih ljudi, patriota koji su branili svoje domove i na taj način branili Bosnu i Hercegovinu, istakao je Džaferović. “Odajem poštovanje šehidima, poginulim borcima i demobilisanim borcima ovog kraja. Nikada nećemo zaboraviti ono što je bilo u BiH od 1992. do 1995. godine, pa naravno ni ovo zlo koje je u tom periodu pogodilo Drežnicu. Hvala ljudima što izgradnjom Memorijalnog centra i na taj način čuvaju sjećanje na jedan vrlo častan period naše historije”, rekao je Džaferović.

Džaferović je posjetio kako su i danas kao i u ratu ciljevi patriotskih snaga isti, a to je izgradnja cjelovite, demokratske BiH, države ravnopravnih ljudi, naglašavajući da se patriote nikada neće umoriti na tom putu. “Danas ovi ljudi ovdje govore o razvoju tog kraja. Bosna i Hercegovina je država koja ima bogate resurse. Neke vidimo i ovdje, i zato je potrebno da te potencijale koristimo širom naše zemlje za dobrobit njenih građana”, rekao je Džaferović.

Članovi komande bataljona, djeca poginulih boraca i mještani Drežnice koji su prisustvovali ovom događaju u prostoru Memorijalnog centra sa ponosom su evocirali uspomene na svoje najmilije, saborce, prijatelje i komšije, navodeći kako je njihova borba opomena i putokaz svim generacijama koje dolaze za kakvu Bosnu i Hercegovinu treba da se bore.