fbpx

Saopštenje za javnost povodom sinošnjih nereda u Mostaru

GO SDA Grada Mostara, najoštrije osuđuje sinoćnje nerede u Mostaru, koji su izazvani od strane navijačke grupe „ULTRASI“.

Istražne organe i policiju pozivamo na trenutnu akciju sa ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora.

Podsjećamo kako ovo nije prvi put da ista navijačka grupa bezobzirno upada u pažljivo birane dijelove Mostara sa ciljem izazivanja nereda, uništavanja imovine, ali i planskog i opasnog narušavanja ukupnih odnosa u gradu.

Mostar i njegovi građani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako tolerisanje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje komplikovanje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama. 

Zato pozivamo policiju u Mostaru i HNK da provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađe i uhapsi počinioce. Građani Mostara ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah!

SDA Mostara će učiniti sve sa svoje strane da se ovakvi incidenti spriječe, te da se svi dosadašnji činovnici i njihovi inspiratori na pravi način procesuiraju.

Ovdje nema niti može biti „ove“ ili „one“ strane Mostara, jer je ovakvim potpuno neprimjerenim ponašanjem ugrožena sigurnost svih građana Mostara bez obzira u kojem dijelu grada žive.

Građane Mostara pozivamo na mir i suzdržano ponašanje, jer je osnovni cilj ovakvih provokacija u pokušajima da se Mostar dodatno destabilizira i grad uvede u stanje opšte nesigurnosti i osjećaja straha.

Gradski odbor SDA Mostar