fbpx

Predsjednik Gradskog vijeća čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić čestitao je u svoje i u ime Gradskog vijeća, svim građanima i građankama 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Prolazeći godišnjicama državnosti u novijoj historiji naše države svjedočimo stalnom nasrtaju na vrijednosti državnosti, zajedništva i opšteg dogovora da živimo u zajedničkoj zemlji uz puno uvažavanje i prihvatanje različitosti. Zbog toga godinama unazad, kao i danas, ističemo značaj naše stalne opredijeljenosti i spremnosti na očuvanje vrijednosti proisteklih iz zasjedanja ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a, gdje zemlju vidimo jednako svih naroda i njenih građana uz viši stepen uvažavanja i poštovanja građanskih prava.

Upravo na tim temeljima, podsjetimo da je Mostar kroz svoju bogatu društveno-političku historiju, kroz aktivnosti odbrane državnosti naših patriota, radom društveno-političkih radnika dao veliki doprinos obnavljanju, potvrdi i odbrani državnosti Bosne i Hercegovine”, navodi se u čestitki.

Danas državnost Bosne i Hercegovine, kako je poručio, “moramo čuvati gradnjom i jačanjem njenih institucija, radom na rješavanju životnih pitanja građana i velikom nadom da idemo prema budućnosti moderne i uređene države opredijeljene za život u sistemu i zajednici evropskih država i naroda”.