fbpx

Konstituisan Savjet Prostornog plana Grada Mostara

U sali Gradske vijećnice, u četvrtak 15. jula 2021. godine, održana je konstituirajuća sjednica Savjeta Prostornog plana Grada Mostara.

Savjet Prostornog plana Grada Mostara čine eminentni stručnjaci iz različitih oblasti, koji u narednom periodu imaju savjetodavnu ulogu da u saradnji sa nosiocima pripreme i izrade Prostornog plana Grada Mostara, Odjelom za urbanizam i građenje i Zavodom za prostorno uređenje, učestvuje u izradi Prostornog plana Grada Mostara, u svakoj fazi, dajući svoje prijedloge, sugestije i mišljenja.

Uloga savjeta je da Prostorni plan koji se donosi za razdoblje 2021.-2031. godina, najbolje odgovori na poboljšanje kvalitete života građana Mostara u pogledu prostornog, privrednog, ekonomskog, turističkog, kulturnog i urbanog življenja, kao i da omogući ulaganja privrednika u Grad Mostar.

Time će se stvoriti uslovi za ostanak naših građana u Mostaru, saopćeno je iz Gradskog vijeća.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovali su Gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić i predsjednik Odbora za urbanizam, građenje i zaštitu okoline, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Marina Deronjić, članovi Odbora za urbanizam građenje i zaštitu okoliša Gradskog vijeća, sekretar Gradskog vijeća Marija Soldo, Šefica Službe za urbanističko planiranje i Lejla Salčin sa uposlenicima Službe.

Zvaničnici su pozdravili prisutne članove Savjeta i uručili im rješenja o imenovanjima u Savjet Prostornog plana Grada Mostara.