fbpx

Novi sadržaji u naselju Dolina sunca

Tokom prethodnog perioda, na inicijativu stanovnika naselja Dolina sunca, izvođeni su radovi na uređenju dvorišta ispred zgrada koje se nalaze u naselju Dolina sunca.

Vrijedni stanari su svojim trudom, dijelom vlastitih finansijskih sredstava i uz pomoć određenih kompanija, kao što je Velbos d.o.o., uspjeli realizovati navedenu akciju, te shodno tome, kreirati ugodan ambijent za životnu svakodnevnicu. Prema riječima Harisa Idriza, jednog od pokretača i inicijatora ove pozitivne priče, stanovnici Doline sunca su uspjeli izgraditi park, koji uključuje tobogan, ljuljačke, klackalice, pješčanik, i još mnoštvo sadržaja za najmlađe.

Kako ističe Idriz, ovo je tek početak jednog pozitivnog projekta, koji će u budućnosti podrazumijevati izgradnju fudbalskog i košarkaškog igrališta, dok je uz pomoć lokalnih predstavnika mjesne zajednice Luka II i JP Komunalno, asfaltiran prostor na kojem je planirana realizacija i izgradnja navedenih igrališta.

Pored toga, niz kvalitetnih infrastrukturnih projekata realizuje se i u mostarskom naselju Opine.

„Na inicijativu UG Opine, radnici elektrodistribucije su razmontirali željezne konstrukcije starog dalekovoda koji nije funkcionisao preko 25 godina, te je kao takav predstavljao problem i opasnost za mještane. Osim toga, inicirali smo sanaciju propalih i neefikasnih šahtova na ulicama našeg naselja, kao i asfaltiranje trotoara koji su nedostajali na mjestima koja su namjenjena istim.“, ističe predstavnik građana naselja Opine, Salko Isić, navodi se u saopćenju.

Pored toga, na inicijativu aktivista UG Opine saniran je i ogromni problem u vidu takozvanog malog podvožnjaka, koji je u prošlosti bio neefikasan i neprohodan pri lošim vremenskim uslovima. Cilj realizovane aktivnosti je bilo dugoročno rješenje ovog problema, te omogućavanje normalne prohodnosti i saobraćaja kroz mali podvožnjak.

Kako ističu predstavnici mjesne zajednice, ključni cilj realizacije projekata jeste briga o lokalnom stanovništvu, ali i doprinos pozitivnijem i kvalitetnijem ambijentu za sve stanovnike ovog područja.