fbpx

Mostar mora ostati jedinstven, kao i cijela BiH

Koalicija za Mostar 2020 je povodom Dana državnosti na platou Fortice, gdje vijori jedna od najvećih državnih zastava u našoj zemlji, upriličila druženje s kandidatima Koalicije. 

Dr. Zlatko Guzin, kandidat Koalicije za gradonačelnika Mostara, naglasio je kako je Dan državnosti jedan od najznačajnijih  datuma u historiji Bosne i Hercegovine.

“Tada su  postavljeni temelji moderne države koja mora biti zasnovana na principima zajedništva. Upravo na prinicipima ZAVNOBiH-a, principima zajedništva i saradnje, treba da idemo i u Mostaru kako bismo mu vratili nekadašnji sjaj i kako bi on dobio epitet koji i zaslužuje – da bude jedan od najljepših i najrazvijenijih gradova, ne samo u Hercegovini, nego i u regiji”, istakao je Guzin.

“Grad Mostar, koji je po svojoj tradiciji multikulturalan i multietnički, takav treba i ostati”, smatra Salem Marić, kandidat Koalicije za Mostar na jedinstvenoj gradskoj listi.  

“Kao grad koji ima posebne karakteristike, koji zapravo predstavlja Bosnu i Hercegovinu u malom, mora ostati jedinstven, kao i cijela BiH, koja baštini tu tradiciju. Mi koji vodimo politiku u gradu Mostaru dužni smo da poštujemo tradiciju antifašizma i borimo se da Mostar ostane antifašistički grad, grad za sve njegove građane koji će biti ravnopravni“, rekao je Marić.