fbpx

„Koalicija za Mostar 2020“ održala predizborni skup u Dračevicama

Predizbornim skupom u Dračevicama „Koalicija za Mostar 2020.“ krenula je u predizbornu kampanju za gradsko područje Mostar – Jugoistok.

Građanima su se obratili kandidati sa liste za gradsko područje Jugoistok, ali i kandidat „Koalicije za Mostar 2020.“ za gradonačelnika Mostara, dr. Zlatko Guzin.

Koalicija za Mostar

Kandidat na listi „Koalicije za Mostar 2020.„ za gradsko područje Jugoistok Amar Džiho istakao je kako će se budući vijećnici u Gradskom vijeću Grada Mostara ispred ove koalicije boriti za poboljšanje infrastrukture, kako na području Jugoistoka, tako i cijelog grada Mostara.

„Nadamo se da ćemo dobiti podršku građana kako bi mogli nastaviti projekte koje smo do sada radili. Pozivamo građane da u što većem broju izađu na ove lokalne izbore“, rekao je Džiho.

Kandidatkinja Koalicije sa ovog gradskog područja Lejla Maksumić iskazala je spremnost za predani rad za dobrobit Grada Mostara,  kao i lokalne zajednice iz koje dolazi.

„Očekujemo podršku Koaliciji i nadamo se da će građani prepoznati važnost ovih izbora, te izaći na izbore. Na ovom području su već urađeni neki kapitalni projekti, kao što je novi objekat Osnovne škole Gnojnice, te je za nas broj jedan prioritet povećanje javnih površina“, rekla je Maksumić.

Mještanin Kasim Džiho ističe da je na skup došao s ciljem da se upozna sa kandidatima i njihovim programom.

„Od kandidata očekujem da će se boriti za prava građana, prvo mene kao Bošnjaka, ali isto tako i drugih građana. Ja nisam nikada glasao na lokalnim izborima, te su ovo moji prvi lokalni izbori, a očekivanja su velika“, rekao je mještanin Kasim Džiho.

Skup je održan uz poštivanje epidemioloških mjera i izazvao je veliko zanimanje mještana ovog područja.

Izvor: Koalicija za Mostar 2020